Bent u al dealer?
Zoeken
Winkelmandje
 
Wie zijn wij!

Over Roam

Eerste aerodynamische racefiets
Eerste aerodynamische racefiets
1979

Theo de Rouw bouwt zijn eerste aerodynamische racefiets op maat.

Start bedrijf
Start bedrijf
1987

Roam Special Cycles werd opgericht door Theo de Rouw te Ammerzoden. Theo besloot om van zijn grote hobby zijn beroep te maken, het bedrijf Roam ( de Rouw, Ammerzoden) was een feit.

Eerste Roam Runner Handbike.
Eerste Roam Runner Handbike.
1994

Productie aller eerste Roam Runner Handbike. Voor veel mensen in de rolstoel een hele speciale ontwikkeling, de actieradius van de rolstoelgebruiker werd vergroot!

’Prijs voor Creatief Ondernemerschap 2002
’Prijs voor Creatief Ondernemerschap 2002
2003

Roam Special Cycles wint de ‘’Prijs voor Creatief Ondernemerschap 2003’’ tevens is Roam Special Cycles ISO 9001 gecertificeerd.

Connect Carrier
Connect Carrier
2014

Een heel nieuw product werd gelanceerd op de Support beurs, de Connect Carrier! Een aankoppelbare bakfiets voor aan de hand aangedreven rolstoel. Hiermee hebben we rolstoelgebruikers die tevens ouders zijn of een hobby hebben een passend mobiliteitsmiddel kunnen aanbieden. 

Locatie
Locatie
2019

Roam Special Cycles begon uit zijn jasje te groeien, een nieuwe locatie was onvermijdelijk! Roam Special Cycles is gevestigd aan de Buitenkamp 20 te Hedel, in een energie neutraal bedrijfspand met groen label A. In dit pand wekken we jaarlijks bijna 200.000 Kwh op! 

Werken aan de toekomst
Werken aan de toekomst
2020

Ontwikkelen, ontwerpen en produceren is aan de orde van de dag. Daarom komt Roam Special Cycles met een eigen testbank die gekeurd is door de TUV. Hierdoor kunnen we onze prototypes uitgebreid testen op een volledig instelbare testbank voor zowel onze handbikes als onze drie- en vierwielfietsen. Daarnaast print Roam als eerste handbike fabrikant handgrepen op maat. Dit doen we met onze 3D print apparatuur van Tractus3D.

Testbank
Testbank
2022

Kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid staan hoog in het vaandel bij Roam Special Cycles B.V. ISO 13485 en ISO 9001 behoren tot onze certifi ceringen daarnaast zijn we een erkend bedrijf bij het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen (NKH). Als Nederlandse fabrikant van aangepaste fietsen, ontwerpen, ontwikkelen en produceren we alles onder één dak. We testen onze producten in combinatie met de rolstoel van verschillende fabrikanten, op veiligheid, duurzaamheid en kwaliteit.